Zpoždění nových modelů iPhone 12 potvrzeno přímo představitelem Apple

Během zveřejnění finančních výsledků za třetí fiskální kvartál jsme se dozvěděli jednu podstatnou informaci. Nové iPhony se zpozdí, tak jak někteří analytici spekulovali.  

Během vyhodnocení třetího fiskálního čtvrtletí roku 2020 (druhé kalendářní čtvrtletí) potvrdil CFO Applu Luca Maestri, že uvedení nových modelů iPhonů 12 nabere zpoždění. 

Maestri řekl, že společnost Apple běžně prodává nové modely iPhonů ke konci září, ale letos bude vše “o pár týdnů opožděno”. 

Zpoždění nových modelů iPhone 12 potvrzeno přímo představitelem Apple

Finanční ředitel tak potvrdil veškeré zvěsti a domněnky, že kvůli mnohým faktorům Apple letos nedokáže uvést své novinky v obvyklém termínu. Na vině je samozřejmě také pandemie koronaviru. 

Obecně se očekává, že modelů iPhone 12 se dočkáme někdy ke konci října. To ale nebrání tomu, aby se keynote konala tradičně v září. 

Největší výrobce modemů Qualcomm rovněž naznačil, že nové iPhony 12 zřejmě nebudou dostupné v září, ale mohly by nabrat “mírné” zpoždění. Informace tedy musely kolovat v dodavatelských řetězcích už delší dobu a CFO Applu jen potvrdil domněnky všech. 

MacRumors