Nejmenší iPhone 12 bude mít 5,4” obrazovku a kompaktní rozměry

Ačkoli do uvedení nových modelů iPhonů zbývá ještě pár měsíců, veškeré zvěsti a uniklé informace nabývají na síle. Tentokrát se podíváme na údajný nejmenší iPhone 12. 

Na čínské sociální síti Weibo se objevily fotografie obrazovek pro chystané nové iPhony. Panely mají mít rozměr 5,4” a být typu OLED. Obecně se očekává, že Apple letos uvede hned čtyři nové modely a všechny budou mít OLED obrazovky. 

Apple chce pokrýt všechny segmenty a proto iPhone 12 nabídne v úhlopříčkách 5,4”, 6,1” (dva modely) a 6,7”. Nejmenší 5,4” a jeden 6,1” model pak budou zastupovat nižší modely, naopak druhý 6,1” a 6,7” pak budou na úrovni současných verzí “Pro”.

Nejmenší iPhone 12 bude mít 5,4” obrazovku a kompaktní rozměry

Na čem se naopak zvěsti shodnout nemohou je výřez neboli “Notch”. Dle nově uniklých fotografií by mohl být výřez poměrově menší, a to až o třetinu. Proti tomuto tvrzení však stojí schémata a výkresy CAD, které byly získány z továren. Dle těchto zdrojů totiž výřez zůstane stejně velký. 

Menšího výřezu by Apple mohl dosáhnout přesunutím reproduktorů do rámečků telefonu. O této změně ale mnozí pochybují.  

Obecná shoda pak panuje na tom, že letošní uvedení iPhonů 12 na trh bude mít zhruba měsíční zpoždění. V rámci aktuálních událostí a pandemie koronaviru je to očekávané. 

Mezi uživatel a fanoušky pak 5,4” model budí nadšení. Návrat ke kompaktním rozměrům s minimem kompromisů by potěšil ne jednoho majitele starších modelů anebo současných vlastníků iPhone SE. 

MacRumors