Google Chrome pro Mac bude v další aktualizaci šetrnější k baterii a RAM

Vývojáři oblíbeného webového prohlížeče Google Chrome oznámili, že usilovně pracují na zlepšení aplikace pro počítače Mac.

Dle slov vývojářů pro server The Wall Street Journal by se uživatelé počítačů Mac měli dočkat mnohem lepší správy panelů. Chrome tak bude správně prioritizovat důležité panely a případně uspávat ty méně důležité na pozadí.

Zároveň celý tým pracuje na snížení spotřeby elektrické energie. Google testuje novou verzi prohlížeče na celé řadě MacBooků.

„Je to součást probíhajícího zlepšování rychlosti, výkonu a výdrže baterie,“ říká Max Christoff, ředitel vývoje webového prohlížeče Google Chrome.

Chrome je dlouhodobě kritizován právě v těchto oblastech, a navíc poslední dobou také za špatnou či žádnou ochranu soukromí uživatelů. V květnu přišla aktualizace, díky které se Chrome lépe vypořádá s náročnými reklamami a baterie tak dokáže vydržet déle.

Plánovaná vylepšení mají přijít s větší srpnovou aktualizací prohlížeče Google Chrome. Ten patří i na Apple platformě mezi nejoblíbenější webové prohlížeče a potvrzuje tak své dominantní postavení na trhu.