Twitterové účty celebrit a velkých společností byly hacknuty. Apple nabízel Bitcoin pro všechny

Včerejší den provázela jedna kuriozní událost. Většina twitterových účtů celebrit a velkých korporací byla hacknuta. Problém se týkal například Elona Muska, Jeffa Bezose, Billa Gatese a nevyhnul se ani Applu. 

Sdělení bylo různé na různých účtech. Každopádně ten od Applu posléze twítnul zprávu, která vyzývala uživatele k zaslání neurčité částky digitální kryptoměny Bitcoin na příslušný účet. Apple pak sliboval, že dotyčnému zašle zpět dvojnásobek. Nabídka byla tak exkluzivní, že měla trvat pouhých 30 minut. 

Vzhledem k množství prolomených účtů muselo jít o vážnější problém Twitteru, jelikož se útočníci zmocnili mnoha ověřených (Certified) profilů. Velmi pravděpodobně došlo k prolomení ochran na straně sociální sítě nikoli přímo uhodnutí množství hesel. 

Twitterové účty celebrit a velkých společností byly hacknuty. Apple nabízel Bitcoin pro všechny

Společnost Apple svůj Twitter aktivně nepoužívá. Slouží jí primárně k oznamování událostí a reklamní příspěvky.  

Firma Twitter nejprve kompletně omezila posílání příspěvků pro všechny ověřené účty, aby následně v ranních hodinách postupně začala funkci opět zpřístupňovat. Technici nadále pracují na zabezpečení a vyřešení situace. 

Patrně většina uživatelů sociální sítě na falešnou zprávu nenaletěla, jelikož znají Apple a zpráva sama o sobě nesla až příliš senzační nabídku.  

MacRumors