Vývojáři mohou žádat o Mac mini s procesorem A12Z. Vyjde je na 500 dolarů a musí jej pak vrátit

Apple připravil speciální Mac mini s procesorem A12Z. Vývojáři jej tak mohou využít k testování aplikací pro novou architekturu a usnadnit jim přechod. Cesta k tomuto počítači ale není jednoduchá.

Vývojáři mohou zažádat o první počítače Mac s vlastními procesory Applu na architektuře ARM. Ovšem není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. 

Zažádat si mohou všichni vývojáři, ale Apple bude vybírat komu sadu poskytnou. Ne každý tak dostane Mac mini s procesorem A12Z, který je totožný s procesorem v iPadu Pro 2020, 16 GB RAM a 512 GB SSD.

Apple ARM procesory pro Mac

Zájemci navíc musí zaplatit poplatek 500 dolarů v rámci Universal App Quick Start Programu a počítač na konci testovacího období zaslat zpět Applu. 

Pokud dojde k poškození zařízení, Apple není schopen počítače jakkoli servisovat, a to ani autorizovaném servise natož u Genius Baru v Apple Store. Jedinou cestou je kontaktovat podporu Applu a ta vyhodnotí, zda pošlou žadateli náhradní kus.

Apple bude požadovat rovněž velmi přísné NDA, takže vývojáři nesmí vypustit do světa žádné benchmarky, testy anebo další informace.

MacRumors