Uživatelé iPhonů 11 mají problémy se zelenající obrazovkou

Někteří uživatelé nových iPhonů 11, iPhonů 11 Pro a iPhonů 11 Pro Max mají problémy se zelenající obrazovkou. Potíže se začaly v hojné míře objevovat teprve nedávno. 

Někteří uživatelé nových iPhonů 11, 11 Pro a 11 Pro Max hlásí zvláštní problémy obrazovky. Po odemčení displeje anebo načtení ovládacího centra jejich displej mírně či více zezelená. Posun barevného spektra lze nejvíce pozorovat při přímém srovnání dvou zařízení. 

Aktuálně nikdo netuší, co se vlastně děje. Navíc symptomy se různí. Některým obrazovka zezelená už po odemčení displeje, jiní musí otevřít ovládací centrum nebo prohlédnout oznámení. Jiní naopak hlásí problémy po aktivaci nočního režimu nebo přepnutí na tmavý režim. 

Uživatelé iPhonů 11 mají problémy se zelenající obrazovkou

Jeden ze čtenářů serveru MacRumors popisuje situaci takto: 

Zhruba po každém čtvrtém odemknutí mého iPhone 11 Pro vypadá obrazovka jako přebarvená zeleným povlakem. Zhruba po třech sekundách problikne zpět do normálního zobrazení.” 

Kromě nových iPhonů 11, 11 Pro a 11 Pro Max se však potíže vyskytují také u iPhonů X. Část uživatelů problémy zaznamenala po aktualizaci na iOS 13.4.1. Mohlo by tedy jít o softwarový problém, který lze “snadno” opravit další aktualizací. Dle uživatelů mají problém jak iOS 13.4.1, tak iOS 13.5 anebo iOS 13.5.1. 

Naděje se tedy nyní upírají k chystané aktualizaci iOS 13.5.5, která je v uzavřeném testování.