Nové iPhony 12 budou designově podobné iPadům Pro. Z továren unikly CAD výkresy

Poslední roky se téměř nic okolo nových iPhonů neutají. Nyní se na internet dostaly makety iPhonů 12 vyrobené přesně dle výkresů z továren výrobců příslušenství. 

Za únikem stojí twitterový účet @Jin_Store, který ukázal podobu všech čtyř modelů iPhonů 12. Při výrobě maket se vycházelo z CAD výkresů, jenž pochází přímo z výrobních linek na příslušenství.  

Zprávy o designu se dlouhodobě opakují a více méně opakují. Vyfocené makety tak odpovídají zvěstem o tom, že nové iPhony podědí vzhled aktuální řady iPadů Pro a vrátí se k designu velmi podobnému legendárnímu iPhonu 4 případně iPhone 5. 

Makety kopírují přesně velikosti iPhonů 12, tedy 5,4”, dva 6,1” modely a největší 6,7” model. Dle spekulací letos Apple nabídne dva levnější a dostupnější smartphony a pak dvojici s přídomkem Pro, respektive Pro Max. 

Zadní strana ukazuje dvě kamerky fotoaparátu, respektive tři kamerky fotoaparátu u vyšších modelů. Spekulace o nasazení čtvrté kamerky s technologií LiDAR, jakou mají aktuální iPady Pro 2020. Se zatím nepotvrdila. Z fotek ani nelze usoudit, jestli skutečně dojde ke zmenšení ikonického výřezu nebo nikoli. 

S blížícím se datem uvedení nových iPhonů 12 bude patrně podobných úniků přibývat, podobně jako v loňském roce. 

MacRumors