Legendární první MacBook Pro s Retina displejem bude za měsíc zastaralý a bez servisu

Apple opět aktualizoval seznamy vyřazovaných zařízení. Legendárnímu prvnímu MacBooku Pro 15” s Retina displejem tak běží poslední měsíc podpory. 

Server MacRumors zachytil pokyny, které brzy dostanou technici v Apple Storech a autorizovaných servisních střediscích. V brožuře se mimo jiné uvádí, že MacBook Pro 15” s Retina displejem Mid 2012 bude zařazen na seznam vyřazených zařízení (obsolete). 

Apple má dvě kategorie zařízení: vintage a obsolete. Vintage produkty jsou starší 5 let od posledního data prodeje, avšak mladší 7 let. Tato zařízení mají stále nárok na servis za předpokladu, že jsou pro ně dostupné náhradní díly. 

Druhá kategorie obsolete je od 7 let stáří. Tyto produkty už nemají nárok na servis a autorizovaná servisní střediska je nemusí opravit. Jde o vyřazená zařízení, která dle Applu dosloužila. 

Vyměnitelné SSD a MagSafe

MacBook Pro 15” Mid 2012 Retina přinesl nejen úžasný displej, ale také štíhlý design a poprvé se zbavil CD/DVD mechaniky nebo standardního Ethernet portu. Na druhou stranu podporoval stále širokou škálu konektorů včetně USB-A 3.0, HDMI, čtečky SD karet a Thunderbolt / miniDisplay portů. 

Tento model navíc stále ještě umožňoval výměnu některých komponent jako bylo SSD. Měl také oblíbený magnetický MagSafe konektor pro napájení, kterého se Apple příchodem MacBooků Pro 2016 zcela zbavil. 

Měli jste tento MacBook? A jak na něj vzpomínáte? Podělte se s námi v komentářích.