Příští iPad Pro v polovině roku 2021 s A14X procesorem, 5G připojením a mini-LED obrazovkou, tvrdí úspěšný zdroj

Apple chystá mnohem větší aktualizaci iPadů Pro. Ta by však měla přijít až v první polovině roku 2021, takže se majitelé letošních modelů nemusí ničeho obávat.

Informace o iPadu Pro 2021 přinesl známý twitterový účet L0vetodream, který už úspěšně odhalil iPhone SE (2020) anebo aktualizaci letošních iPadů Pro (2020).

Nový iPad Pro 2021 má být mnohem zásadnější aktualizací než letošní skromný update. Dočkáme se zejména výkonného procesoru Apple A14X, který bude vycházet z připravovaného A14 pro nové iPhony 12.

Příští iPad Pro v polovině roku 2021 s A14X procesorem, 5G připojením a mini-LED obrazovkou, tvrdí úspěšný zdroj

Dále přijde také podpora 5G sítí a to jak 6 GHz, tak technologie mmWave. Apple použije modem od Qualcommu Snapdragon X55, který se očekává rovněž v iPhonech 12. Ačkoli Apple usilovně pracuje na svých modemech, neočekává se, že by stihl přijít s vlastními čipy dříve než za rok.

O mini-LED obrazovkách se spekuluje již delší dobu také v souvislosti s MacBooky Pro. Pokročilejší technologie umožní zobrazovat živé barvy a zároveň uspořit energii, což je výhodné zejména v mobilních zařízeních.

Na různých střípcích informací se shodují různé zdroje, ať už známý analytik Ming-Chi Kuo, Jon Prosser anebo zdroje z dodavatelských řetězců. Mezi nimi vyčnívá právě L0vetodream se svou 100% úspěšností. Na rozdíl od ostatních přináší informace spíše sporadicky, ale zatím úspěšně.

MacRumors