Betaverze iOS 13.6 umožňuje vypnout automatické aktualizace systému

Mnoho uživatelů potěší nová funkce, která se objevila v betaverzi iOS 13.6. Ta totiž dovolí ručně vypnout automatické aktualizace operačního systému. 

Druhá betaverze operačního systému iOS 13.6 přinesla kromě opravy chyb a vylepšení stability hodně zajímavou funkci týkající se aktualizací. Přímo v nastavení se totiž nově ukrývají volby, které řídí chování při stahování aktualizací systému. 

Nové šoupátko dovoluje vypnout automatické stahování aktualizací na mobilním zařízení připojeném k Wi-Fi. Druhé šoupátko dovoluje vypnout automatickou instalaci stažených aktualizací u zařízení, která mají aktualizaci staženu a jsou přes noc připojená k Wi-Fi. 

Ve výchozím stavu je však automatické stahování a instalace zapnutá.

Právě výše popsané je přitom standardní chování dosavadních verzí iOS, který se snaží aktivně sám aktualizovat, pokud k tomu má vhodné podmínky případně alespoň stáhnout aktualizaci. Ta přitom může mít až několik GB a zabírat tak cenné místo v zařízení. 

Aktualizace rovněž potěší jedince, kteří využívají jailbreak zařízení. Odemčená zařízení totiž často po aktualizaci systému o jailbreak přijdou nebo se znefunkční.  

Apple tak udělal vstřícný krok vzhledem ke všem uživatelům.