Apple chce přinést klávesové zkratky pro změnu jasu v iPadOS. Uživatelé musí zatím spoléhat na dotekové ovládání

Apple zřejmě slyší své uživatele, kteří zakoupili novou přídavnou klávesnici Magic Keyboard. Ta iPad Pro obohatila o trackpad, ale některé funkce postrádá.

Nová přídavná klávesnice Magic Keyboard sklízí pozitivní ohlasy. Díky ní se tak iPad Pro o krok přiblížil na úroveň MacBooku, ale stále jsou zde určité nedostatky. Jedním z nich je absence řady funkčních kláves.

Jednou z nejčastějších výtek je určitě ergonomie při úpravě jasu. Zatímco na MacBooku pomocí kláves snadno upravíte hladinu podsvícení, na Magic Keyboard žádné takové klávesy nejsou. Uživatel se tak musí dotknout obrazovky a jas upravit na ní.

Apple chce přinést klávesové zkratky pro změnu jasu v iPadOS. Uživatelé musí zatím spoléhat na dotekové ovládání

Apple je si však této situace vědom. Minimálně to naznačují reference v kódu iPadOS 13.5.5, které odhalují nové klávesové zkratky, jež by mohly nahradit chybějící funkční klávesy.

Už nyní je možné některé klávesy jako je „zeměkoule“ nebo Caps Lock přemapovat, ale možnosti jsou spíše omezené. Pokud Apple nabídne systémové řešení v iPadOS třeba s využitím šipek, budou uživatelé určitě nadšení.

9to5Mac