Letos podle spekulací vyjde omlazený základní iPad s větší úhlopříčkou a nabídne procesor A12

Apple patrně chystá novou strategii omlazování produktů. Po vzoru iPhone SE chce stejně přistupovat ke svým základním verzím iPadů.

Anonymní twitterový účet L0ovetodream má za sebou už slušnou řádku spekulací a odhalení. Musíme však jedním dechem dodat, že velmi úspěšnou. Autor například přesně odhalil detaily týkající se iPhone SE (2020) anebo trefil uvedení letošních iPadů Pro (2020). 

Letos podle spekulací vyjde omlazený základní iPad s větší úhlopříčkou a nabídne procesor A12

Nyní se na tomto účtu objevily informace o tom, že letošní „iPad 2020“ dostane A12 procesor. To se nijak nevylučuje se zprávami známého analytika Ming-Chi Kua, který očekává nový základní iPad osmé generace s 10,8“ obrazovkou. Kuo se však domnívá, že po boku tohoto iPadu přijde ještě menší 8,5 až 9“ iPad mini. Nových iPadů bychom se měli dočkat ke konci roku, respektive na začátku roku 2021.

Apple by se měl držet své strategie, kterou známe už u iPhone SE. Za dostupnou cenu dostaneme dobré zařízení s několika rozumnými kompromisy. Produkty pak budou inovovány v delších cyklech.

Omlazené iMacy a MacBook Pro 14″ zpožděny

V současné základní verzi iPadu najdeme aktuálně pouze A10 procesor, který měl už dnes starší iPhone 7. Aktualizace na novější A12, který přišel s iPhone XS, je tedy na místě. Větší úhlopříčku bychom mohli teoreticky získat na úkor rámečků.

L0ovetodream ještě zmiňuje, že některé součástky nebyly včas dodány, a proto se zpozdila aktualizace stolních počítačů iMac anebo uvedení MacBooku Pro 14“. Pokud jsou zdroje účtu spolehlivé jako doposud, máme se stále na co těšit.

MacRumors