Odeslané zprávy iMessage půjde po odeslání upravit. Prozradil to nejnovější patent

Zprávy iMessage obdrží velmi zajímavou funkci. Po jejich odeslání je totiž bude stále možné upravit, což dosud není možné. Vše prozradila nová patentová přihláška. 

Americký patentový úřad obdržel přihlášku, ve které Apple popisuje nové funkce pro iMessage. Jde o možnost upravit již odeslané zprávy. Patent vyobrazuje a hovoří zejména o mobilním operačním systému iOS, ale funkce se patrně dostane také do macOS. 

Odeslané zprávy iMessage půjde upravit po odeslání. Prozradil to nejnovější patent

Patent hovoří o nové kontextové nabídce ve zprávách, která usnadní potvrzení o přečtení, zobrazování soukromých zpráv nebo synchronizaci obsahu mezi uživateli či dokonce překladu mezi různými jazyky. 

Úprava odeslané zprávy 

Asi nejvýraznější novinkou je pak možnost upravit již odeslanou zprávu. Podržením nad zprávou se vyvolá menu, ve kterém uživatel zvolí úpravu zpráv. V okně úprav zprávu přepíše a všem uživatelům konverzace se poté zobrazí nová verze zprávy. Dalším tlačítkem bude “Show edits”, které zobrazí historii změn dané zprávy. 

Zprávy iMessage jsou s námi už od iOS 10. Původně jednoduchý koncept přibíral na funkcích a přerostl v robustní komunikační platformu. Apple tak reaguje na oblíbené aplikace třetích stran jako jsou WhatsApp, čínský WeChat a další. Funkčně začínají být srovnatelné, ale iMessage zůstávají exkluzivní pro Apple ekosystém. 

MacRumors