Brýle pro rozšířenou realitu Apple Glass umožní i dioptrická skla. Cena už od patnácti tisíc korun

Na internetu se objevily poměrně detailní informace k chystaným brýlím pro rozšířenou realitu od Applu. Jaké budou mít parametry a cenu?

Informace přinesl poměrně spolehlivý Jon Prosser. Díky němu se tedy dozvídáme, že dlouhé spekulace o brýlích pro rozšířenou realitu jsou pravdivé. Nový produkt ponese název Apple Glass a nabídne hned několik zajímavostí.

Cena základních Apple Glass bude 499 dolarů (tedy asi patnáct tisíc korun po započtení daně). Za příplatek bude možné použít dioptrická skla, takže zkrátka nepřijdou ani zákazníci nosící standardní brýle.

Obrazovky ve sklech budou reagovat na gesta. Celé Apple Glass budou spoléhat na spojení s vaším iPhone podobně, jako to měly původní Apple Watch. První prototypy jsou vybaveny bezdrátovým nabíjením a podporují LiDAR, který známe z nových iPadů Pro 2020. Slouží pro lepší detekci předmětů v prostoru.

Směr rozšířená realita

Apple plánoval představit Apple Glass jako „One More Thing“ na závěr letošní podzimové keynote, ale zákaz shromažďování a další omezení odsunuly uvedení až na březen 2021. Firma plánuje start prodeje na konec roku 2021 případně začátek roku 2022.

V kódech interního sestavení iOS 14 se mezitím našly nové odkazy na aplikaci s označením „Gobi“, která hojně využívá API rozšíření reality. Spekuluje se, že Apple chce uvést i AR/VR headset, který by mohl konkurovat Oculus Questu od Facebooku. Ten nyní zažívá rozmach i díky české hře Beat Saber, již sociální síť nedávno koupila.

[HTML1]

MacRumors