Zvěsti o iPadu Air s Touch ID pod obrazovkou, MacBooku 12” s ARM procesorem nebo herním ovladači od Applu

Internetem prolétly zvěsti o tom, že Apple chystá ještě řadu zajímavých produktů. Mezi ně by mohlo patřit první Apple zařízení s Touch ID pod obrazovkou anebo nový herní ovladač. 

Veškeré informace pochází z twitterového účtu @L0vetodream, který má velmi slušnou úspěšnost předpovědí nových produktů od Applu. Nyní píše hned o několika nových produktech, přičemž některé jsou opravdu netradiční. 

V podstatě trochu očekávaný je dvanáctipalcový MacBook s ARM procesorem. Ač v redakci vedeme debaty o jeho smyslu, mnoho analytiků a zdrojů tvrdí, že přijde. 

MacBooku 12” s ARM procesorem

iPad Air s Touch ID pod obrazovkou 

Mnohem zajímavějším by mohl být iPad Air s Touch ID pod obrazovkou nebo chcete-li přímo v obrazovce. Podobnou technologii už umí výrobci s Androidem a patrně nejpovedenější variantu má aktuálně firma OnePlus se svým telefon OnePlus  8 Pro, který nabízí jak čtečku otisku prstů pod displejem, tak sken obličeje. Kdyby Apple opravdu chtěl, tak bude schopný určitě danou technologii implementovat i do svých zařízení. Spíše bychom však tipovali, že ji uvidíme v iPhonech než iPadech. 

Zvěsti o iPadu Air s Touch ID pod obrazovkou, MacBooku 12” s ARM procesorem nebo herním ovladači od Applu

Herní ovladač od Applu 

Posledním produktem má být herní ovladač od Applu. Přesně netušíme, jaká by byla skutečná motivace cupertinské společnosti, aby se vrhla na pole herních ovladačů. Nejnovější operační systémy iOS 13 / iPadOS 13 a macOS 10.15 Catalina mají vestavěnou podporu nejrozšířenějších ovladačů konzolí Xbox a PlayStation, které jsou de-facto ověřeným standardem. Vydávat se na pole, kde navíc Apple nemá příliš zkušeností, nedává příliš smyslu. Na druhou stranu chce firma určitě podpořit svou herní službu Apple Arcade, která nabízí multiplatformní zážitek napříč všemi Apple zařízeními. 

Apple Arcade

iPhone 12 nabitý technologiemi  

Účet L0vetodream dále spekuluje o nové generaci AirPods, omlazeném 13” MacBooku Pro a iMacech, základním iPadu s A12 procesorem, malém HomePodu a nové Apple TV. Část spekulací se zaobírá iPhony 12 s Apple A14 procesorem, podporou 5G, menším výřezem anebo obrazovkou s dynamickou frekvencí sahající až ke 120 Hz (jako iPady Pro). 

Daný zdroj získal v minulosti svou pozornost přesnými tweety o iPhone SE, a to ještě před všemi ostatními. Na druhou stranu se párkrát netrefil, když například neodhadl den vydání iOS 13.4. Lovetodream tvrdil, že aktualizace vyjde 25. března a ta vyšla o den dříve. 

Účet poskytuje informace v angličtině, ale valné množství screenshotů a fotek má čínské popisky. Oficiální autor není známý. 

MacRumors