Zaměstnanci Apple Storů dostávají šanci pracovat z domu. Firma jim posílá 27“ iMac

Zaměstnanci kamenných Apple Storů aktuálně nemají kam docházet do práce. Apple se však rozhodl situaci poměrně zajímavě vyřešit.

Společnost Apple kontaktovala některé ze svých zaměstnanců, kteří ve Spojených státech pracovali v kamenných obchodech Apple Store. Ti dostali nabídku pracovat jako technická podpora na telefonu, než se situace ohledně pandemie koronaviru uklidní.

Zaměstnanci Apple Storů dostávají šanci pracovat z domu. Firma jim posílá 27“ iMac

Daný pracovník musí být schopen přijmout zásilku 27“ iMacu a dalšího technického vybavení, aby mohl poskytovat podporu zákazníkům buď přes telefon nebo online chatovací služby. 

Zatím není jasné, jak dlouho bude tato forma práce z domova trvat, ani kolik zaměstnanců celkem dostalo tuto nabídku. Navíc se zdá, že jde pouze o vybrané zaměstnance na území USA.

Posílení přetížené zákaznické podpory

Apple spoléhá na fakt, že jeho zaměstnanci jsou zkušení s poskytováním přímé podpory na prodejnách, takže po krátkém virtuálním zaškolení ji budou schopni dále poskytovat i v online prostoru.

Firma tak uleví aktuálně zatížené technické podpoře, která v současném období zažívá zvýšený nápor. Zaměstnanci mohou pracovat ve standardní pracovní době a nemají nařízené přesčasy.

MacRumors