Nový iPhone SE možná už dnes. Apple aktualizoval Apple Online Store

Poslední dny se rozjely znovu spekulace o nástupci iPhone SE. Všemu pomohl i samotný Apple, když včera aktualizoval svůj Apple Online Store a u ochranného skla se objevila kompatibilita s dosud nevydaným iPhone SE.

Podle interních zdrojů z Applu, které má k dispozici server 9to5Mac, bychom teoreticky už dnes mohli objednávat iPhone SE. Respektive ne původní 4“ variantu, ale nového nástupce, který bude vycházet z prověřeného designu iPhonů 7 a 8.

Nový iPhone SE možná už dnes. Apple aktualizoval Apple Online Store

Spekulacím z poslední doby pomáhá i samotný Apple, který včera aktualizoval americký Apple Online Store. V sekci s doplňky pro iPhone se u ochranných skel objevil změněný popisek. Původně bylo sklo Belkin InvisiGlass Ultra Screen Protection určeno pouze pro iPhone 7 / 8, ale nový popisek hovoří i o kompatibilitě s iPhone SE.

Cena okolo 13 tisíc korun?

O nástupci oblíbeného modelu se spekuluje už roky. Mnozí nový model označují jako iPhone 9 nebo iPhone SE 2- Nyní se zdá, že název může být daleko prostší a jednodušší „iPhone SE“. Očekává se, že smartphone dostane procesor Apple A13 Bionic, 3 GB RAM a bude mít úložiště od 64 GB po 256 GB. Cena základního modelu v USA je odhadována na 399 USD, tedy patrně 13 tisíc korun včetně daně v ČR.

MacRumors, 9to5Mac