Na iPhone SE 2020 je omezený Haptic Touch. Dle vyjádření technické podpory nejde o chybu

Uživatelé si všimli zajímavého faktu, který se týká nejnovějšího iPhone SE 2020. Haptic Touch totiž nefunguje společně s oznámeními, ačkoli jinde v systému ano. 

Pokud se pokusíte na novém iPhone SE 2020 vyvolat kontextovou nabídku (dlouhý stisk) nad příchozí notifikací v oznamovacím centru, nic se nestane. Chování si všimlo mnoho uživatelů sociální sítě Reddit a posléze i oficiálních fór podpory Applu. 

Na iPhone SE 2020 je omezený Haptic Touch. Dle vyjádření technické podpory nejde o chybu

Včera mi přišlo mé SE a velmi rychle jsem si uvědomil, že Haptic Touch není podporován pro oznámení. Nevšiml jsem si, že by to bylo někde hlášeno a ani to nezmiňuje žádná z recenzí, ani žádné video, které jsem viděl. Haptic Touch funguje pro bannery, ikonky na ploše, ale pokud zkusíte vyvolat dlouhý stisk na uzamčené obrazovce nebo v oznamovacím centru, tak email nedokážete archivovat anebo na něj rychle odpovědět. 

Zajímavostí je, že všechny vyšší modely jako iPhone 11 a iPhone 11 Pro nemají problém s vyvoláním kontextové nabídky jak v oznamovacím centru, tak na uzamčené obrazovce. Haptic Touch dokonce bez potíží funguje na starším iPhone 8, což je předchůdce současné verze iPhone SE. 

Nejde o chybu systému, tvrdí helpdesk

Jeden z uživatelů sítě Reddit volal na linku technické podpory Applu. Vyjádřením technika byl překvapen. Podle helpdesku jde totiž o zcela korektní chování a nejde o chybu systému.  

Na druhou stranu technická podpora Applu už v minulosti podala zákazníkům nepřesné informace a teoreticky se může mýlit i tentokrát. 

MacRumors