Nový iPad Pro 2020 skutečně postrádá směrový U1 čip

V posledních dnech se objevil důkaz, že nový iPad Pro 2020 má se svých předchůdcem více společného, než se očekávalo. Postrádá rovněž i směrový U1 Ultra Wideband čip, který najdeme v nových iPhonech 11. 

Spekulace o tom, že aktualizovaný iPad Pro 2020 bude mít zásadně přepracovaný hardware, se nenaplnily. Předchozí informace už potvrdily, že procesor A12Z je pouze přeznačený procesor A12X z iPadu Pro 2018 s odemčeným jádrem navíc. 

Nový iPad Pro 2020 skutečně postrádá směrový U1 čip

Vnitřnosti navíc neukrývají ani směrový čip U1, který novým iPhonům pomáhá s přenosy na krátké vzdálenosti, jako je například zasílání souborů skrze AirDrop. Mezi prvními to vyvrátil technologický server iFixit, když po kompletním rozebrání tabletu čip nebyl nalezen. 

Nyní se ozval i známý blogger John Grubber (Daring Fireball), který má své zdroje přímo v samotném Applu. Jeden z nich skutečně potvrdil, že iPad Pro 2020 neobsahuje směrový čip U1. 

Příští iPad Pro s U1, miniLED a procesorem A14

Technici serveru iFixit na to ostatně upozorňovali už při rozebírání tabletu. Apple sice přepracoval systém chlazení, takže tablet lépe zvládá dlouhodobou zátěž, zbytek ale zůstal původní. Čip U1 přitom pro správnou funkci potřebuje navíc dodatečné antény, které se v šasi iPadu Pro 2020 nenašly. 

Sílí tak spekulace o tom, že na přelomu letošního roku a nejpozději zkraje roku 2021 přijde další model iPadu Pro. Ten by se měl už dočkat skutečné aktualizace včetně výkonnějšího hardware (procesor A14 případně A14X) a obrazovku založenou na miniLED. Společně s těmito komponentami by pak Apple mohl přibalit i směrový U1 čip. 

Zda tomu tak bude se patrně dozvíme nejdříve za půl roku. 

MacRumors