Část součástek iPhone 8 lze použít v iPhone SE 2020

Technický server iFixit už stihl rozebrat nový iPhone SE 2020. Přináší dobou zprávu jak pro uživatele těchto smartphonů, tak pro servisní techniky. 

Redaktoři serveru iFixit už provedli kompletní rozborku nástupce iPhone SE. Model 2020 rozebrali do poslední součástky a zjistili, že část komponent je zaměnitelná s designově stejným telefonem iPhone 8. 

Část součástek iPhone 8 lze použít v iPhone SE 2020

Mezi zaměnitelné součástky mezi iPhone SE 2020 a 8 patří hlavně obě kamerky, zdířka SIM karty, Taptic Engine (čili motorek pro hmatovou odezvu) a obrazovka. Všechny tyto komponenty lze snadno vzájemně používat. Aby však správně fungoval True Tone displej, je nutné provést výměnu patřičnými nástroji v autorizovaném servisu. 

Nezaměnitelná baterie iPhone SE 2020 

Značná část komponent je velmi podobná, ale přesto nelze zaměnit. Jde například o tlačítko Home nebo o baterii. Ta spoléhá na jiný konektor pro připojení k základní desce smartphonu. Baterie z iPhone 8 tudíž nebudou fungovat v SE 2020 a opačně. Stejná situace nastává u zmíněného tlačítka Home. 

Ze vzájemné kompatibility části součástek tak budou těžit jak majitelé iPhone SE 2020, tak vlastníci dnes už starších iPhone 8. Servisní střediska mají navíc určitě zásoby součástek, které budou ihned k použití. 

MacRumors