Vše, co odhalila uniklá verze iOS 14. Nové iPady Pro, levný iPhone, ale i změny v operačním systému

Na internet se dostaly zdrojové kódy chystaného mobilního operačního systému iOS 14. Média již důkladně zkoumají, jaká tajemství skrývá. 

Chystaný operační systém iOS 14, iPadOS 14 a watchOS 7 se zřejmě nachází v interní alphaverzi určené pouze pro vývojáře Applu. Zvídavým redaktorům serveru 9to5Mac se však podařilo ke zdrojovým kódům dostat a nyní zveřejňují jejich tajemství.

Vše, co odhalila uniklá verze iOS 14. Nové iPady Pro, levný iPhone, ale i změny v operačním systému

Příchod podpory trackpadu a nových gest v iPadOS 14 včetně podpory myši jsme již popsali. Nyní se podíváme na novinky v iOS 14.

Apple chystá novou možnost, jak prohlížet nainstalované aplikace v systému iOS. Přibude tříděný seznam (podobný jako známe z macOS), který bude možné seřadit dle abecedy anebo dle informací o aplikacích. Třídit půjde také podle počtu nepřečtených notifikací. Seznam bude propojený se Siri, která se bude snažit chytře napovídat aplikace při vyhledávání anebo na základě polohy. Například sama nabídne spuštění aplikace Hudba, pokud dorazíte do vašeho oblíbeného fitka.

Potvrzeno: nový iPhone, iPadu Pro, Apple TV a štítky AirTags

Kódy a knihovny nadále odkazují na dosud neuvedený model iPhonu. Ten je vybaven Touch ID, ale obsahuje navíc podporu Express Transit (tedy jízdenek využívaných v USA a UK). V podstatě není pochyb, že jde o model přezdívaný jako iPhone 9 / SE 2.

Přibyla podpora i nových modelů iPadů Pro, které skutečně potvrzují 3D kamerky, jak odhalily některé předchozí zprávy (například analýzy známého Ming-Chi Kua). Posledním odtajněným zařízením je nová Apple TV. 

Potvrzeno: nový iPhone, iPadu Pro, Apple TV a štítky AirTags

V kódu je rovněž pár zmínek o lokalizačních štítcích AirTags, ale podrobnější informace chybí. 

Apple má nachystáno mnoho produktů. Teď už jen záleží, kdy, a hlavně jak je uvede na trh. Současná situace totiž tradiční Keynote vůbec nenahrává a patrně se dočkáme spíše tiskových zpráv.

9to5Mac, 9to5Mac