První MacBook s ARM procesorem na přelomu roku. MacBook Pro 14“ do léta, říká Kuo

Známý analytik Ming-Chi Kuo vydal svou nejnovější analýzu. Přináší upřesnění předchozích predikcí a jednu novinku ohledně přechodu na procesory ARM.

Apple dokončuje přípravy na přechod od Intelu. Dle známého a úspěšného analytika Ming-Chi Kua bychom první měli první model s vlastním procesorem ARM (Apple Ax, kde x bude číselné označení), mít už na přelomu letošního roku a roku 2021.

MacBook Pro 16“ překonal očekávání a je velmi oblíbený

Kuo zmiňuje, že Apple hodlá uvést jako první jeden model MacBooku, aby se nová architektura otestovala a následně rozšířila. Ze zpráv není zřejmé, o jaký model se však bude jednat.

Patrně nepůjde o žádný model z řady MacBook Pro, tedy počítačů určených pro profesionální nasazení a práci. Přikláníme se tedy k variantě, kdy Apple sáhne po MacBooku Air anebo dokonce „oživí“ 12“ MacBook, který měl řadu příznivců a v jehož případě by dával přechod na ARM největší smysl.

MacBook Pro 16“ překonal očekávání a je velmi oblíbený

Kuo rovněž zmínil, že do poloviny roku přijde nový MacBook Pro (14,1“) a MacBook Air s novou klávesnicí, kterou známe z 16“ variant. Ta nahradí neoblíbený a problémový motýlkový mechanismus. Výroba současných MacBooků Pro 13“ bude ukončena.

Analytik také dodal, že MacBook Pro 16“ překonal mnohá očekávání a je mezi uživateli velmi oblíbený. Odráží se to i ve výsledcích prodejů.

Kuo očekává, že ke konci března pomine nejhorší situace a koronavirus ustoupí. Poté by mohla být naplno obnovena výroba a Apple se tak nedostane do výraznějších problémů.

MacRumors, MacRumors