Nové MacBooky Air 2020 jsou dle testů až o 76 % výkonnější. Má to ale háček

Apple minulý týden aktualizoval své MacBooky Air, které dostaly kromě nové klávesnice po vzoru 16“ MacBooků Pro také nové procesory.

Apple potěšil všechny příznivce MacBooků Air. Letošní modely obdržely přepracovanou klávesnici z MacBooků Pro 16“ s tradičním nůžkovým mechanismem a nechaly tak problémový motýlkový mechanismus minulosti.

Laptopy rovněž dostaly nové procesory Intel Core desáté generace. Ukazuje se, že výkonu mají opravdu na rozdávání. Vyšší konfigurace je totiž osazená čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5. Ten má sice základní takt 1,1 GHz, ale krátkodobě se díky technologii Turbo Boost dokáže přetaktovat na 3,5 GHz.

Nové MacBooky Air 2020 jsou dle testů až o 76 % výkonnější. Má to ale háček

Redaktor Jason Snell serveru Six Colors podrobil nový MacBook Air benchmarkovacím testům. Ukázalo se, že nový MacBook Air má výkonu na rozdávání. V testu jednoho jádra dosáhl 1 047 bodů a v testu více jader dokonce 2 658 bodů.

To znamená, že MacBook Air s Core i5 procesorem dosahuje až o 76 % lepších výsledků než jeho srovnatelný předchůdce MacBook Air 2019 s dvoujádrovým 1,6 GHz Core i5 procesorem.

Jsou všechny modely 2020 výkonné?

Apple patrně musel také upravit vnitřní prostor, neboť se zdá, že procesory netrpí přehříváním. Což byl problém, který často limitoval předchozí modely. Vše ale není tak růžové, jak se zdá.

Testy základního modelu s Core i3 procesorem totiž zatím nedosahují stabilních výsledků. Nejčastěji se pohybují okolo 849 bodů v testu jednoho jádra a 1 685 bodů v testu více jader. Základní konfigurace za lákavou cenu 29 990 Kč tak reálně velký nárůst výkonu nepřináší – pohybuje se pod 10 %. 

Uživatelům, kteří chtějí počítač s výhledem do budoucna se spíše doporučuje vyšší konfigurace s procesorem Core i5.

Nové MacBooky Air 2019 s True Tone displejem

SixColors