Za rohem se blíží MacBook Pro 14,1“ a omlazený iMac Pro. Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo vydal další zpráv. Apple chystá omladit portfolio svých počítačů. Nové produkty nedostanou pouze lepší hardware, ale také mini-LED obrazovky.

Dle informací známého a úspěšného analytika Ming-Chi Kua si pro nás Apple chystá velké překvapení. Pracuje na omlazených modelech iPadu Pro 12,9“, iMacu Pro, MacBookku Pro 14,1“, MacBooku Pro 16“ a dvojici iPadů 10,2“ a 7,9“. Všechna zařízení obdrží lepší hardware.

Za rohem se blíží MacBook Pro 14,1“ a omlazený iMac Pro. Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo
Bude MacBook Pro 14,1″ následovat designovou filozifii většího modelu?

Kuo tvrdí, že vývoj mini-LED obrazovek nebyl nijak ohrožen koronavirem a Apple pokračuje podle plánu. Apple hodlá přejít ze standardních IPS panelů na nové mini-LED, které budou dominantou jeho zařízení v cyklu dlouhém až pět let.

MacBook Pro 14,1“ 

Poprvé se také hovoří o uvedení MacBooku Pro 14,1“, který by měl logicky nahradit současný MacBook 13,3“ a pokračovat tak ve šlépějích svého 16“ kolegy. Patrně bude kopírovat stejnou designovou stopu a zeštíhlí rámečky, aniž by tělo samotné příliš narostlo.

Důležitou zprávou je rovněž chystaná aktualizace iMacu Pro, který nebyl aktualizován od uvedení v roce 2017. Novější hardware si tak zcela jistě zaslouží.

Omlazení iPadů se obecně očekává, takže bude zajímavé sledovat, zda opravdu dojde na nové mini-LED obrazovky. Uvidíme, zda se bude keynote skutečně konat 31. března, anebo Apple svou tradiční událost o něco odloží.

MacRumors