Rozebraný iPad Pro 2020. Minimum změn a špatná opravitelnost

Nový iPad Pro 2020 už byl podroben jak testům výkonu, tak byl kompletně rozebrán do posledního šroubku. Co skrývají jeho útroby?

To, co mnozí tušili, se naplnilo. Nový model iPadu Pro 2020 je mírně aktualizovanou verzí předchozí generace 2018. Redaktoři serveru iFixit jej stihli rozebrat do posledního šroubku a potvrdili mnohé předpoklady.

Nejnovějším kusem hardwaru je tak LiDAR skener, který pomáhá pomocí laserových paprsků určit vzdálenosti mezi předměty v prostoru. Apple očividně nadále sází na rozšířenou realitu a chce tomu o to více přizpůsobit svá zařízení.

Rozebraný iPad Pro 2020. Minimum změn a špatná opravitelnost

Procesor A12Z je opravdu přeznačeným procesorem A12X (iPad Pro 2018) s odemknutým grafickým jádrem navíc a lehce upravenými řadiči. Společně s lépe navrženým prostorem pro chlazení pak podává o jednotky procent výkonu navíc. Grafický výkon narostl hlavně díky odemčenému jádru, jak jsme již informovali.

Stejně špatná opravitelnost

Všechny nové iPady Pro 2020 mají k dispozici 6 GB RAM. Jde o nárůst 2 GB oproti předchozím modelům (vyjma iPadu Pro s 1 TB úložištěm, který 6 GB RAM měl). 

USB-C port je stále modulární a vyměnitelná komponenta. Bohužel, Apple opět vše řádně zalepil, takže veškeré opravy jsou komplikované.

Redakce iFixit nakonec tabletu udělila známku opravitelnosti 3 z 10, což je stejně, jako obdržel model 2018.

[HTML1]

iFixit