Apple znovu otevírá prodejny Apple Store v Číně. Evropu a USA čeká opak

Koronavirus aktuálně nejvíce postihuje Evropu a šíří se také po USA. V Číně se ale pomalu zdá, že se situace uklidňuje. Apple tak pomalu opět otevírá své kamenné obchody.

Apple hodlá během dnešního dne znovu otevřít všechny kamenné prodejny v Číně. Zprávu přinesl server Bloomberg ústy známého novináře a analytika Marka Gurmana.

Firma uzavírala své obchody v Číně krátce po propuknutí epidemie v lednu a na začátku února pak uzavřela všechny obchody v zemi. Nyní se zdá, že je koronavirus na ústupu a Apple reaguje znovuotevřením všech svých obchodů.

Apple znovu otevírá prodejny Apple Store v Číně. Evropu a USA čeká opak

Společnost už upozornila, že v aktuálním fiskálním čtvrtletí nedosáhne očekávaných výsledků. Prodeje se výrazně propadly ve všech kategoriích včetně iPhonů. Mohla za to jak nižší poptávka, tak problémy s výrobou kvůli uzavírání továren. Podle statistik prodal Apple zhruba o 60 % méně iPhonů v Číně než únoru roku 2019. 

V Číně se situace uklidňuje, Evropa a USA očekávají nárůst případů

Koronavirus v Číně ustupuje a počet nakažených se neustále snižuje. Vypadá to, že země má epidemii za sebou. Tvrdí to oficiálně dostupná čísla, která poskytuje tamní vláda.

Opačná situace je aktuálně v Evropě a USA. Zde jsou uzavřené všechny Apple Store v Itálii a pomalu se uzavírají další. Apple omezuje otevírací doby také v USA v nejvíce postižených oblastech.

Scénář se tedy bude patrně opakovat, ale na jiných kontinentech.

MacRumors