Březnové produkty se patrně nezpozdí. Apple posílil výrobu mimo Čínu zasaženou koronavirem

Převážná většina dodavatelských řetězců Applu sídlí v Číně. Ta však z důvodu epidemie koronaviru přistoupila na opatření, která mají bránit šíření. Jedno z nich je i pozastavení výroby v tamních továrnách.

Zatímco mnohá média informují o koronaviru v souvislosti s epidemií a lidskými životy, Apple a další výrobci mají také ekonomické starosti. V rámci opatření došlo na utlumení provozu čínských továren. Mezi postižené patří také Foxconn, který je předním dodavatelem pro Apple.

Březnové produkty se patrně nezpozdí. Apple posílil výrobu mimo Čínu zasaženou koronavirem

Dle poslední zprávy se představitelé firmy podrobili vládnímu nařízení a zastavili téměř veškerý provoz v oblastech zasažených koronavirem a v dalších dochází k utlumení výroby.

Foxconn má však další továrny i v jiných asijských zemích. Výroba se nyní přesouvá hlavně do Vietnamu, Indie a částečně také do Mexika. Dodavatel tak zatím zvládá plnit závazky zákazníků, včetně Applu.

iPhone SE 2 stále očekáván v březnu

Analytici očekávali uvedení nových produktů Applu v průběhu března. Nyní je ale jisté, že může dojít k menšímu nebo většímu zpoždění v závislosti na dalším vývoji situace.

Nástupce iPhonu SE, omlazené iPady Pro a lokalizační štítky AirTags možná dorazí později, než se původně očekávalo. Většina prognóz i přesto počítá s březnovým termínem. Vše se tedy bude měnit v závislosti na okolnostech ohledně epidemie koronaviru.

MacRumors