Nový patent Applu představuje iMac vyrobený z jednoho kusu skla

Designéři v Applu nemají problém popustit uzdu fantazii. Jejich výtvory nakonec ne vždy spatří světlo světa, společnost však neváhá mnoho z nápadů patentovat u amerických úřadů.

Nový patent odhaluje počítač, který vypadá jako známé stolní počítače all-in-one řady iMac. Vyrobený je však z jediného kusu skla a celý design se značně odlišuje od zaběhlých představ posledních let.

Vrchní část slouží jako standardní obrazovka, zatímco ve spodní části najdeme multifunkční oblast. Ta je zakřivená a vytváří plochu položenou přímo na stole. Slouží jako odkládací prostor pro připojená zařízení, například klávesnici.

Nový patent Applu představuje iMac vyrobený z jednoho kusu skla

Sklo v předělu mezi oběma částmi má být ohebné, a tudíž umožnit různé úhly náklonu celé obrazovky. Spodní část obrazovky bude kromě externích zařízení podporovat také dotykové ovládání nebo dokonce bezdrátové nabíjení.

Nahoře celé obrazovky pak najdeme kamerku. Ta je ukryta pod speciální průhlednou vrstvou, která může být vyrobena jak ze skla, tak plastu nebo keramiky. Materiál však musí být schopen propouštět světelné paprsky.

Biometrické senzory kam se podíváš

Apple rovněž tvrdí, že počítač může být vybaven biometrickými senzory pro snímání otisků prstů, ale třeba i měření tepu, teploty nebo hladiny kyslíku v krvi. Samozřejmostí má být odolnost materiálu proti poškrábání.

Celý patent popisuje daný produkt jako „elektronické zařízení“ a „počítač“. Do obou kategorií se vměstná nejen iMac, ale rovněž zařízení s operačním systémem iOS / iPadOS jako iPad.

Počítače iMac už dlouho nezažily nějakou revoluční změnu a drží se osvědčeného designu. Zda nakonec dojde třeba na tento návrh, ale ví jen samotní návrháři. Celý patent je zajímavý hned v několika aspektech a to včetně využití ohebného displeje. Uvidíme.

Patentová přihláška