Letos čtyři nové iPhony včetně nástupce iPhone SE. Největší model dozná nejvíce změn

Postupně se z více zdrojů objevují informace, že Apple představí hned čtyři nové smarpthony. Největší z nich, tedy nástupce iPhone 11 Pro Max, přinese nejvíce změn.

Známý analytik Ming-Chi Kuo přišel mezi prvními s informací, že letos se dočkáme hned čtyř modelů iPhonů. Byl to právě on, kdo v loňském roce uhádl mnoho podrobností o iPhonech 11 a iPhonech 11 Pro. Jeho zdroje mají tedy určitou váhu.

Nyní přichází s podobnými informacemi japonský server Mac Otakara. Zpráva se sice úplně neshoduje s předpovědí Ming-Chi Kua, ale základní body jsou podobné.

Letos čtyři nové iPhony včetně nástupce iPhone SE. Největší model dozná nejvíce změn

Mac Otakara rovněž očekává hned čtyři modely iPhonů. Nejmenší 5,4“ model bude nástupcem iPhone SE a vezme si část designu a prvků rovněž z iPhone 8. Tento telefon bude vybaven dvěma zadními kamerkami fotoaparátu. Vážit bude něco mezi současným iPhone 11 a vyšším iPhone 11 Pro.

OLED a Face ID ve všech nových iPhonech

Nejvyšší 6,7“ model by se měl ztenčit o 10 % na 7,4 mm. Pro srovnání současný iPhone 11 Pro Max má tloušťku 8,1 mm. Telefon se trochu protáhne a zachová si tři zadní kamerky fotoaparátu. Ty by měly být o něco větší, než má současný iPhone 11 Pro Max.

Všechny čtyři modely přejdou na OLED obrazovky a Face ID. Nejmenší 5,4“, pak 6,7“ a jeden z 6,1“ modelů budou mít jiný počet mikrofonů, což se projeví i na počtu dírek vespod telefonu. 

Ačkoli se ze zprávy více nedozvídáme, jde i tak o poměrně přesné detaily. Uvidíme, zda budou v následujících měsících nadále upřesněny nebo naopak vyvráceny.

MacRumors