Březen by mohl být ve znamení novinek od Applu. A to včetně nového iPhone SE

Množí se zprávy o chystaných produktech od Applu. Některé budou zcela nové, jiné nestihl uvést v loňském roce. Na co se můžeme těšit?

Server Bloomberg obdržel informace, které naznačují celkové posílení výrobních kapacit. Apple hodlá od února navíc vyrábět blíže neurčený nový model. Dle dlouhodobých spekulací mnoha analytiků půjde o nástupce iPhone SE.

Informace o iPhone SE 2 v těle iPhonu 8 a s příznivou cenou

Nový „levný“ model bude vycházet z osvědčeného designu iPhone 8. Osazená LCD obrazovka tedy bude mít 4,7“, tlusté rámečky, Touch ID a jednu kamerku fotoaparátu. Hardware však povýší na procesor Apple A13 a RAM by mohla být až 3 GB.

Média často označují nástupce jako „iPhone SE 2“, ale to se jeví jako dost nepravděpodobné. Jiné zdroje hovoří o názvu „iPhone 9“, což by napovídalo i zvolené velikosti. Skutečný název však patrně nezná nikdo.

Nový model to bude mít těžké. A co další produkty?

Jisté je, že nový model vstoupí do vysoce konkurenčního segmentu, kde se nabízí mnoho kvalitní zařízení s operačním systémem Android. Trh se poněkud adaptoval, a tak při cenovce kolem 10 až 15 tisíc dnes najdeme mnoho zařízení s kvalitním fotoaparátem, bezrámečkovým OLED dislejem anebo jinými prvky, které mohou nástupci iPhone SE citelně chybět.

Dočkat bychom se měli také lokalizačních štítků AirTags, které vám pomohou při hledání ztracených věcí.

Apple také chystá omlazení svých iPadů Pro. Ty by měly dostat novější hardware a hovoří se také o lepších kamerkách fotoaparátů. Dočkat bychom se měli také lokalizačních štítků AirTags, které vám pomohou při hledání ztracených věcí. Podpora pro ně byla přítomna už od uvedení iOS 13, ale produkt dosud nebyl uveden. Spekuluje se, že Apple nestihl technologii vyladit, a proto nebyla součástí zářijové Keynote s iPhony 11.

MacRumors