Apple spustil výměnný program pouzder Smart Battery Case pro iPhone XS, XS Max a XR

Apple oficiálně spustil výměnný program pouzder s přídavnou baterií Smart Battery Case, která jsou určena pro modely iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.

Dle oficiálního vyjádření společnosti mohou některá pouzdra Smart Battery Case selhávat při nabíjení. Pouzdro se buď nenabíjí vůbec, anebo se nabíjí přerušovaně. Vadný Smart Battery Case často nenabíjí ani samotný iPhone, případně ho nabíjí v neurčitých intervalech.

Výměnný program se vztahuje na kusy vyrobené mezi lednem až říjnem 2019. Apple tvrdí, že vadná pouzdra nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Pouzdro lze bezplatně vyměnit v Apple Store případně u APR nebo v autorizovaném servisním středisku. Před výměnou bude ověřen nárok na výměnu.

Apple spustil výměnný program pouzder Smart Battery Case pro iPhone XS, XS Max a XR

Potíže se objevily hned po vydání Smart Battery Case

Všechny Smart Battery Case pro iPhone XS, XS Max a XR vyrobené v úseku ledna až října 2019 podléhají programu. Naopak žádné pouzdro po tomto datu a ani pouzdra pro jiné modely, tedy iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max.

Hned od vydání Smart Battery Case v loňském roce se na internetu objevily zprávy o potížích s nabíjením. V půlce roku Apple dokonce přerušil dodávky pouzder do obchodů, což patrně souviselo s těmito potížemi. Následně byly dodávky obnoveny a pouzdra se aktuálně běžně prodávají.

Apple