Apple chystá malou bezdrátovou nabíječku. Letošní produkty se patrně ale zpozdí

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo vydal další prognózu, ve které odhalil chystané produkty Applu. Zajímavé novinky se však mohou výrazně zpozdit.

Analytik Ming-Chi Kuo je známý svou úspěšností. Rovnat se mu může už jen Mark Gurman ze serveru Bloomberg. Kuo nyní přichází s prognózou a výhledem produktů na první polovinu roku 2020. Podle něj se máme na co těšit.

Bezdrátové lokalizační štítky: přezdívané „AirTags“, jejich existenci potvrzuje samotný iOS 13. Místo Bluetooth nebo Wi-Fi budou vybaveny technologií Ultra Wideband.

Nástupce iPhone SE, AirTags a druhý pokus o bezdrátovou nabíječku

Očekávané produkty:

  • 4,7“ iPhone (SE 2): nástupce oblíbeného iPhone SE, který bude dědit mnohé z ověřené produktové řady iPhone 8. LCD obrazovka, A13 procesor, Touch ID a 3 GB RAM. Očekávaná cena v USA 399 USD (u nás patrně 11-12 tisíc korun včetně daně).
  • Omlazené iPady Pro: hardwarový refresh společně s novými kamerkami pro 3D snímání.
  • MacBook Pro / Air: omlazení řady včetně nových 14“ displejů a nových klávesnic. 
  • Bezdrátové lokalizační štítky: přezdívané „AirTags“, jejich existenci potvrzuje samotný iOS 13. Místo Bluetooth nebo Wi-Fi budou vybaveny technologií Ultra Wideband.
  • Uzavřená sluchátka: Kuo podobně jako Mark Gurman očekává nová uzavřená sluchátka, která by doplnila AirPods. Spekulace na tomto poli trvají už skoro rok.
  • Malá bezdrátová nabíječka: Apple se má vrátit k bezdrátové nabíječce. Tentokrát nepůjde o odvážný produkt umožňující nabíjení hned několika zařízení, nýbrž malou jednoúčelovou bezdrátovou nabíječku. Firma tak využije technologie, které měly původně sloužit AirPower.
AirPower
AirPower, nabíječka, která neuspěla

Kuo dodává, že uvedení produktů na jaře může negativně ovlivnit aktuální situace v Číně. Kvůli koronaviru jsou totiž omezovány kapacity továren a Apple nebude stíhat vyrábět podle plánu. Pokud se situace nezmění, mohou být mnohé produkty odloženy až na druhou polovinu letošního roku.

MacRumors