Příští rok celkem pět nových iPhonů. Podpora 5G jen u vyšších modelů, říká Ming-Chi Kuo

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo předložil novou zprávu. Ta dává tušit, jaké novinky nás čekají příští rok. A zřejmě jich nebude málo.

Ming-Chi Kuo je známý svými solidními analýzami a předpověďmi, které velmi často vyjdou. Proto se vyplatí mu věnovat trochu pozornosti pokaždé, když zveřejní nějakou tu zprávu. A tentokrát před sebou máme předpověď pro celý rok 2020.

Apple si pro nás údajně chystá hned 5 nových modelů. Nejlevnějším a nejmenším z nich bude „iPhone SE 2“, který bude vycházet z iPhone 8 včetně úhlopříčky 4,7“ s LCD panelem. Následovat jej bude nový 5,4“ OLED iPhone, který nahradí současné modely iPhone 11 Pro s 5,8“ úhlopříčkou.

Pak přijdou dva 6,1“ OLED modely a nabídku završí 6,7“ OLED verze. Všechny čtyři nové OLED modely budou podporovat sítě páté generace 5G, naopak nástupce iPhone SE zůstane pouze u podpory 4G / LTE.

Příští rok celkem pět nových iPhonů. Podpora 5G jen u vyšších modelů, říká Ming-Chi Kuo

Dvě nebo tři kamerky fotoaparátu?

Nejvyšší modely by měly disponovat také technologií mmWave pro sítě páté generace, ale jejich podpora se bude lišit stát od státu.

Apple bude navíc chtít ještě více odlišit jednotlivé modely, a tak 5,4“ OLED a první 6,1“ OLED model nabídnou „pouze“ dvě zadní kamerky, zatímco druhý 6,1“ OLED a 6,7“ OLED model budou tři kamerky.

A jako perličku na závěr, Kuo očekává, že v roce 2021 Apple uvede revoluční model iPhone bez jakéhokoli konektoru. Apple tedy možná úplně přeskočí podporu USB-C a dostojí svého snu, kdy na těle smartphonu nebude jediná zdířka.

Jestli se Ming-Chi Kuo opět strefí, poznáme až za rok.

MacRumors