Nový Mac Pro 2019. Počítač od Applu, který je radost servisovat

Po několik let Apple utahoval šroubky a jeho zařízení se stala téměř neopravitelnými. Tento trend ale zcela zastavil nový Mac Pro 2019, který dokáže opravit v podstatě každý.

Známý technický server iFixit se detailně podíval na nový Mac Pro (2019). Po zkušenostech s mnohými produkty Applu z posledních let redaktory jímala skepse. Nakonec však byli příjemně překvapeni.

Mac Pro si totiž vysloužil známku opravitelnosti vysokých 9/10. Jde o vůbec nejvyšší hodnocení za poslední roky, které libovolný produkt od Applu získal.

Nový Mac Pro 2019. Počítač od Applu, který je radost servisovat

Proprietární bezpečnostní čip T2

Technici chválí Apple za použití zcela standardních komponent, které vyměníte běžně dostupnými šroubováky a nástroji. Mnohé komponenty vyměníte takřka „holýma rukama“. Modulární design a návrat k osvědčené podobě „tower“ skříně se tedy vyplatil.

Nechybělo málo a Mac Pro by získal známku nejvyšší. Počítač je sice osazen standardními SSD moduly, ale ty jsou bohužel svázány s proprietárním bezpečnostním čipem T2, takže pro jejich výměnu nakonec musíte zavítat do autorizovaného servisního střediska.

Celkově se však nový Mac Pro Applu povedl.

iFixit