Někteří výrobci zvažují přidávat do balení smartphonů bezdrátová sluchátka. Údajně i Apple

Velmi zajímavou zprávu zachytila zahraniční média, která píší nejen o Apple produktech. Dle posledních informací zvažují velcí výrobci přidávat bezdrátová sluchátka ke svým smartphonům. A to včetně Applu.

Informace zveřejnil Tchajwanský web DigiTimes. Dle jeho zdrojů se chystají v dodavatelských řetězcích nová balení smartphonů a specificky Apple, Samsung a Xiaomi hodlají přidávat svá bezdrátová sluchátka ke svým vlajkovým lodím.

Ačkoli tato zpráva může vyvolat nadšení, v redakci jsme k tomuto spíše velmi skeptičtí. Apple má svá bezdrátová sluchátka AirPods a AirPods Pro, která začíná na ceně 4 790 Kč a končí na 7 290 Kč. Navíc jde o aktuální hit a společně s Apple Watch táhnou celý segment nositelné elektroniky.

Někteří výrobci zvažují přidávat do balení smartphonů bezdrátová sluchátka. Údajně i Apple

Je velmi nepravděpodobné, že by je Apple přidal do balení a nezvýšil cenu. Přišel by tak o svou marži, kterou si dobře hlídá. V druhém případě by cena narostla už za přijatelnou mez a prodeje iPhonů by naopak dokonce mohly oslabit.

Teoreticky by Apple mohl připravit bezdrátovou verzi EarPods, která by sice postrádala funkce AirPods, ale šlo by o „základní model“ bezdrátových sluchátek přímo v balení.

Server DigiTimes mívá na rozdíl od známých analytiků, jako jsou Ming-Chi Kuo anebo Mark Gurman spíše menší úspěšnost, proto je dobré i k této zprávě přistupovat s velkou rezervou.