Vyšel iOS 13.2.2 a přináší vylepšenou správu paměti. Aplikace na pozadí by se už neměly ukončovat

Ukázalo se, že problém se s agresivním ukončováním aplikací na pozadí je větší, než Apple čekal. Dočkali jsme se proto poměrně rychle opravy v nové aktualizaci iOS 13.2.2.

Operační systém iOS 13 začíná mít pověst jedenáctky. Tu provázely porodní bolesti už od spuštění a většinu chyb se podařilo opravit až v následujícím systému iOS 12. Bohužel po vydařené dvanáctce tak iOS 13 zatím kráčí opět ve šlépějích předchozího nevyladěného systému.

Nejnovější aktualizace přináší kromě mnoha dalších oprav zejména vylepšení správy paměti. Jak jsme vás již informovali, iOS 13 až příliš často ukončoval aplikace spuštěné na pozadí. Ať šlo o Safari, Fotoaparát, Poznámky nebo YouTube, po přepnutí zpět jste si povšimli, jak se aplikace načítá celá znovu. Safari tak neudrželo načtené panely a videa v YouTube začínala o počátku.

Aktualizace iOS 13.2.2 slibuje nápravu tohoto chování do stavu, jak jsme jej znali z iOS 12.

Vyšel iOS 13.2.2 a přináší vylepšenou správu paměti. Aplikace na pozadí by se už neměly ukončovat

Kam se poděl iOS 13.2.1?

Pakliže přemýšlíte, kam se poděla aktualizace iOS 13.2.1, tak tu obdrželi v předchozích dnech pouze ti, jenž vlastní HomePod. Aktualizace se totiž vázala na jinou chybu, která z HomePodů po aktualizaci na firmware 13.2 udělala „těžítko“. Jinými slovy se HomePod po aktualizaci zasekl a přestal fungovat.

Apple má letos se svým software potíže na všech frontách. Budeme doufat, že se podaří většinu chyb co nejdříve opravit.