Smart Battery Case pro iPhony 11 pod rentgenem. Jak funguje nové tlačítko fotoaparátu?

Server iFixit je známý rozebíráním všech možných produktů, včetně těch od Applu. Nyní technici poměrně netradičním způsobem odhalili, jak funguje nové tlačítko fotoaparátu na Smart Battery Case pro iPhony 11.

Aniž by bylo nutné celý kryt rozebrat a tím poškodit jednotlivé součástky, našli technici iFixit zajímavý způsob, jak odhalit uspořádání komponent. Využili k tomu rentgenové paprsky. Ty „prosvítily“ celý kryt a odhalily celou vnitřní logiku a uspořádání.

Na iPhone 11 nejsou žádná tlačítka, která by přesně pasovala k těm na krytu s baterií. Naše první domněnka byla, že kryt využívá nějaké formy bezdrátového přenosu s telefonem. Následně jsme ale použili rentgen.

Ukázalo se, že uvnitř krytu je malá základní deska, která má tenký ohebný obvod vyvedený až tlačítku fotoaparátu. Vespod je pak napojená na vnitřní Lightning, kterým se kryt propojuje se samotným iPhonem v „bradě“.

Ne, že by šlo o velmi neočekávané řešení, ale stejně je zajímavé sledovat, jak dalece lze měnit hardwarový design v jednom krytu s baterií.

Smart Battery Case pro iPhony 11 pod rentgenem. Jak funguje nové tlačítko fotoaparátu?

Smart Battery Case pro iPhone 11 / 11 Pro má stejný design jako předchozí generace. Na zádech nese „hrb“ s baterií a vespod pak má „bradu“, která je zarovnaná s okrajem. Před pár lety zarovnaná nebyla. Letos je tak jedinou změnou nové samostatné tlačítko fotoaparátu.

Kryt naleznete přímo na Apple Online Store s cenou 3 490 Kč.