Služba Apple News+ neláká uživatele. Apple zvažuje společný balíček s Apple Music a TV+

Ne všem službám Applu se očividně daří. Elektronické noviny a časopisy Apple News+ mají problém přilákat nové předplatitele.

Na březnové speciální Keynote Apple oficiálně oznámil příchod nových služeb. Kromě Apple TV+ byla prezentována také News+ zaměřená na elektronické noviny a časopisy. Tim Cook této službě věřil a bylo jí věnováno mnoho času.

Nyní máme listopad a výsledky nejsou patrně nijak výjimečné, neboť by se Apple již pochlubil. Nakladatelé navíc začínají být znepokojení a své obavy vyjádřili redaktorům serveru CNBC.

Služba Apple News+ byla spuštěna prvně v USA a během 48 hodin si ji aktivovalo přes 200 000 předplatitelů. Jenže čísla od té doby v podstatě nenarostla. News+ se mezitím rozšířila do dalších vybraných zemí, ale ani to nepřilákalo další  uživatele.

Služba Apple News+ neláká uživatele. Apple zvažuje společný balíček s Apple Music a TV+

Vyřeší malé zisky balíčky služeb Apple News+, TV+ a Music?

Základní předplatné stojí 9,99 dolarů měsíčně. Nakladatelé si však stěžují na malé zisky. Apple totiž svou interní metodikou přepočítává čas uživatele ve službě a navíc si bere celkem 50 % ze zisků.

Jeden z nakladatelů prý měsíčně dostává 20 000 až 30 000 dolarů měsíčně, což je hluboko pod očekáváním. Apple přitom sám službu přestal aktivně propagovat, takže další nárůst je nejistý.

Pozitivním krokem nejen pro nakladatele by mohly být balíčky. Dle interních informací Bloombergu Apple zvažuje hromadný balíček služeb News+, TV+ a Music. Firma chce dostat služby k co největšímu počtu uživatelů a sleva v rámci celého balíčku služeb by mohla být zajímavou pobídkou.

Prvních balíčků bychom se mohli dočkat už v průběhu příštího roku.

MacRumors