Opět se objevují spekulace o iPhone SE 2. Nové iPhony 12 by měly mít 6 GB RAM

Výlety analytiků do čínské pevniny nejsou ničím výjimečným. Pátrají zde po informacích, které by jim pomohly odhalit představované produkty.

Tentokrát se do továren dodavatelských řetězců vypravili analytici z týmu Blayne Curtise z Barclays. Chtěli zjistit, jaké iPhony se pro nás chystají v roce 2020.

Své zjištění sepsali do zprávy, kterou poskytli zahraničním novinářům včetně serveru MacRumors. Analýza hovoří o specifikacích nových iPhonů 12. Ty by se sice měly začít vyrábět až příští léto, už nyní ale lze vysledovat objednávky různých komponent.

Nový iPhone 12 by tak měl mít 6 GB RAM oproti 4 GB v současných modelech. Dále by se měl dočkat 5G modemu od Qualcommu, což je logické, když Intel odprodal svou divizi Applu a ten s návrhem vlastního řešení teprve začíná. Nové modely pak budou vybaveny technologií mmWave, která by měla umožnit příjem signálu na frekvencích okolo 6 GHz. Hodně se také spekuluje o zadním 3D systému pro skenování objektů.

Opět se objevují spekulace o iPhone SE 2. Nové iPhony 12 by měly mít 6 GB RAM

iPhone SE 2 na obzoru?

Na nějaký čas utichly zvěsti o chystaném „iPhone SE 2“, o kterém hovořil známý a úspěšných Ming-Chi Kuo. Ten by měl vycházet z designu iPhonů 7/8 včetně standardního Touch ID, ale do vínku by měl dostat Apple A13 procesor a 3 GB RAM.

Dle Barclays se už pomalu chystá výroba a naplno by se měla montáž rozběhnout hned v únoru. Příchod nového „levného“ iPhone se očekává na přelomu března a dubna.