Zajímavý koncept očekávaného 16“ MacBooku Pro s šesti USB-C porty

Informace o chystaném 16“ MacBooku Pro sílí. Zatímco mnoho uživatelů netrpělivě očekává, zda Apple připraví ještě jednu Keynote, na internetu se objevují zajímavé koncepty tohoto počítače.

Aktuální grafické rendery vychází z posledních dostupných informací. Ty hovoří o tom, že nový 16“ model bude rozměrově shodný se současnými 15“ variantami. Apple toho docílí zeštíhlením rámečků displeje.

Velké změny se neočekávají ani u šasi. To by se stále mělo držet už tradičního unibody hliníkového zpracování. Koncept však přidává o celé dva USB-C porty navíc oproti současným modelům.

Ponechává přítomen i rozporuplný Touch Bar místo plnohodnotných kláves. Tělo je navíc velmi tenké, ač část uživatelů volá po robustnější konstrukci s lepším chlazením.

Z návrhu lze také vidět, že grafik ponechal problematickou motýlkovou klávesnici. Známý analytik Ming-Chi Kuo přitom oznámil, že Apple se hodlá příští rok vrátit k ověřenému nůžkovému mechanismu. Bylo by tedy zvláštní, kdyby tento model měl stále motýlkovou klávesnici.

Samozřejmě jde stále jen o koncept a teprve Keynote ukáže, jakou bude mít počítač skutečnou podobu.

A jak byste si jej představovali vy?