Už 50 % zařízení má nainstalován nový iOS 13. Systému se daří

Apple zveřejnil první oficiální statistiky ohledně míry adopce iOS 13. Systému se daří a o kousek předčil i dosud nejúspěšnější verzi iOS 12.

Apple nasdílel nejnovější statistiky ohledně rozšíření operačních systémů iOS 13 a iPadOS 13. Letos jsou tak poprvé odděleny systémy pro smartphony a tablety. Oběma se ale daří.

Zařízení do čtyř let stáří jsou už v 55 % vybavena novým operačním systémem iOS 13. Při celkovém pohledu na zařízení pak jde o velice dobrých 50 %. Systému se tak podařilo lehce předehnat iOS 12, který byl velmi úspěšný a dosáhl za stejné období 53 %. Je nezbytné dodat, že tehdy však byla měřena všechna zařízení dohromady včetně tabletů.

Už 50 % zařízení má nainstalován nový iOS 13. Systému se daří

Co se týče tabletů, tak iPadOS 13 už je nyní na 41 % všech iPadů starých do čtyř let včetně a na 33 % všech iPadech bez rozdílu stáří.

Applu se tak opět daří aktualizovat poměrně rychle značné množství zařízení a vyhýbat se fragmentaci, na kterou trpí například zařízení s OS Android.

Verze iOS 13 navíc přichází po úspěšné dvanáctce, která vsadila na optimalizaci než na zahlcení uživatelů novými funkcemi. Zdá se, že iOS 13 v tomto trendu bude pokračovat.

Zdroj: MacRumors