Apple není schopen dodat sdílení složek na iCloudu včas. Termín se patrně posouvá na jaro

Hodně žádaná funkce sdílení celých složek na iCloudu se opět odkládá. Apple zřejmě nezvládl funkci naimplementovat dle svých standardů.

Sdílení složek mělo fungovat tak, jak je známe z mnoha už existujících služeb typu DropBox, Google Drive nebo One Drive. Po pravém klepnutí na složku jste z menu vybrali sdílet a následně jste zaslali odkaz dotyčné osobě. Ta byla schopna nejen prohlížení obsahu složky, ale také jeho vkládání.

Porodní bolesti jako Zprávy na iCloudu

Funkce byla k dispozici už s ranými betaverzemi iOS 13, ale posléze zmizela. Dosud nebyla navrácena. Oficiální stránky Applu přitom podávají protichůdné informace. Zatímco stránka popisující nový operační systém iOS 13 hovoří o tom, že funkce přijde „Tento podzim“, naopak stejná stránka pro macOS Catalina už píše o termínu „Jaro“.

Tak jako tak, poslední sestavení betaverze iOS 13.2 funkci vůbec neobsahuje. Nezdá se tedy, že bychom se jí v blízké době měli dočkat.

Služba iCloud tak i po letech od svého uvedení stále postrádá základní funkci, kterou konkurence nabízí od počátku. Někteří připomínají, že podobně bolestivý byl i příchod Zpráv na iCloudu. Apple jej také nedokázal uvést napoprvé a funkce byla několikrát odložena.

Zdroj: MacRumors