Telegraficky: iPhone 11 Pro Max, Apple Watch Series 5, iPad 10,2 a nepředstavená zařízení

Včerejší Apple Keynote potvrdila příchod některých očekávaných zařízení. O jiných naopak nepadlo ani slovo. Pojďme se podívat na stručný přehled.

Poslední dobou už Apple Keynote zaskočí málo koho. Úniky postupně v průběhu roku odhalí hlavní očekávané produkty, a to poměrně do detailů. Přesto se však stává, že se ne vše nakonec vyplní. Na druhou stranu pravidelný čtenář má velmi jasnou představu, co může čekat a je spíše příjemně překvapen drobnostmi.

iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max

Jména se ukázala jako pravdivá včetně dalších úniků. Záda mají skutečně speciální matnou úpravu a čtvercový výstupek má nově tři kamerky fotoaparátu. Design jinak zůstává stejný. Přibyla pouze půlnočně zelená barva.

Nový procesor Apple A13 Bionic je opět o něco rychlejší a úspornější. Dle tvrzení Applu narostla výdrž až o čtyři hodin u Pro, pět hodin u Pro Max a hodinu u iPhone 11.

Celkově byla prezentace zaměřená hodně na fotografickou část, kde Apple poslední rok dost ztrácel. Přináší lepší noční režim, portrétní režimy a mnohé další. Na skutečné testy si však budeme muset počkat.

Nepotvrdilo se nakonec oboustranné bezdrátové nabíjení ani přechod na USB-C, ale ten snad čekali jen optimisté. Na druhou stranu je v balení alespoň USB-C na Lightning kabel včetně nabíječky.

iPhone 11 začíná na ceně 20 990 Kč
iPhone 11 Pro začíná na ceně 29 990 Kč
iPhone 11 Pro Max začíná na ceně 32 990 Kč

Předobjednávky startují 13. září ve 14 hodin, prodej začíná 20. září.

Apple Watch Series 5 se vždy zapnutým displejem

Poměrně zásadní novinky páté generace hodinek je always on displej. Tedy obrazovka, která se už neuspává a je neustále zapnutá. Zápěstí už nebude nutné krkolomně natáčet do stran.

Aby mohl být displej neustále zapnutý, sáhl Apple po speciální LTPO úpravě. K tomu přizpůsobil i novou sadu ciferníků. Pokud se uživatel na hodinky nedívá, a tedy nemá zápěstí natočené, ciferník se přepne do úsporné varianty a obnovovací frekvence klesne. Naopak se poté rozzáří a obnovovací frekvence vyskočí až na 60 Hz.

Apple slibuje stále celodenní výdrž (18 hodin). Měření spánku jsme se nedočkali, naopak přibyl kompas. LTE verze, která se u nás neprodává, umí zavolat na tísňové linky po celém světě i bez aktivního datového tarifu.

Přibyla i spekulovaná titanová a keramická verze hodinek. Ani jedna není v ČR k dispozici.

Apple Watch Series 5 40 mm stojí 11 690 Kč
Apple Watch Series 5 44 mm stojí 12 490 Kč

iPad 10,2“

O příchodu nových iPadů s mírně větší obrazovkou jsme věděli už z eurasijské registrační databáze. Apple v podstatě jen omladil hardware současného základního iPadu, přidal A10 Fusion procesor a podporu smart connectoru. Můžete si tedy nyní přikoupit i klávesnici, která však stojí půlku toho, co samotný iPad.

iPad 10,2“ začíná na ceně 9 990 Kč a lze si jej objednat už dnes

Apple nepředstavil ani Apple TV, ani nové AirPods. Aktualizace se nedočkaly ani iPady Pro, které patrně přijdou až v říjnu. Prodej Macu Pro stále nebyl oznámen.