Rozebraný iPhone 11 Pro odhalil hardware, který mohl být využit pro obousměrné bezdrátové nabíjení

Spekulace o tom, že nové iPhony 11 Pro a iPhony 11 Pro Max budou nabízet obousměrné bezdrátové nabíjení, utichly až těsně před samotnou Keynote. Nyní se podařilo nové modely rozebrat a nahlédnout pod pokličku.

Server iFixit už pátek dokázal rozebrat iPhone 11 Pro a tentokrát dokonce v živém přenosu. Zatímco se potvrdilo mnoho použitých součástek, jako větší baterie, u některého hardware si technici nevěděli rady.

Pod krytem se skrývá neznámá základní deska, respektive čip, který je spojený s baterií. Patrně tedy skutečně mohlo jít o hardware pro obousměrné bezdrátové nabíjení. To však Apple nikde nakonec neuvádí.

Obousměrné bezdrátové nabíjení zrušeno. Může jít o čip pro správu energie?

Den před samotnou Keynote nakonec oznámil známý analytik Ming-Chi Kuo a posléze i Mark Gurman, že Apple zrušil vývoj obousměrného bezdrátového nabíjení. Na samotné Keynote o této funkci nezaznělo ani slovo.

Je dost možné, že v základním návrhu se ale s obousměrným bezdrátovým nabíjením počítalo. Funkci se patrně ale nepodařilo doladit, a tak ji Apple raději neuvedl zejména po fiasku s bezdrátovou nabíjecí podložkou AirPower.

Na druhou stranu může jít i o komponenty správy výkonu a energie, pomocí kterých Apple bojuje proti opotřebení baterie. Konec konců mají nové telefony značně vyšší výdrž a samotná firma zdůrazňuje nový hardware a podpůrný software v technické dokumentaci.

Pravdu asi vědí jen v Applu.

Zdroj: 9to5Mac