One more thing na Keynote 10. září patrně bude nová Apple TV

Zářijová Apple Keynote se blíží mílovými kroky a spolu s ní unikají další informace. Pověstnou třešničkou prezentace pak patrně bude nová Apple TV.

Twitterový účet @never_released přezdívaný Longhorn objevil v kódech iOS 13 odkaz na Apple TV11,1 s kódovým označením J305. Jde o dosud neuvedený model, jelikož v současnosti prodávané Apple TV nesou jiná označení a kódy.

Nová Apple TV dostane do vínku procesor Apple A12. Jestli však půjde o základní variantu, kterou známe z iPhonů XS, XS Max a XR, anebo rychlejší A12X z iPadů Pro, není známo. Na druhou stranu Apple TV 4K získala ihned rychlejší A10X Fusion z tehdejší řady iPadů Pro 2017. Můžeme tedy odvodit určitou analogii.

Nová Apple TV 11,1 v kódu iOS 13

Další twitterový účet CoinX potvrdil, že se letos na Keynote opravdu dočkáme pověstné „One more thing“, tedy třešničky na závěr. CoinX sice nemluví přímo o Apple TV, ale nějakého překvapení bychom se měli dočkat. CoinX je navíc účet se 100% přesností odhalení a úniků.

Zdrojové kódy iOS 13 však nic neříkají o tom, zda na Keynote skutečně uvidíme novou Apple TV. Dost možná může přijít později, třeba s uvedením služby Apple TV+ v listopadu, ale Apple už do operačního systému zabudoval podporu.

Chytřejší budeme už příští úterý 10. září od 19 hodin.

Zdroj: MacRumors