Jaká zařízení dnes Apple představí? Seřadili jsme je dle očekávání a pravděpodobnosti

Dnes máme opět po roce den D, kdy se koná tradiční zářijová Apple Keynote. Seřadili jsme všechna očekávaná zařízení dle pravděpodobnosti jejich uvedení a přidali krátký popis.

Seznam jsme sestavili dle očekávání a výskytu zpráv, úniků a dalších informací, které za uplynulé měsíce proudily internetem. Ke každému zařízení najdete i krátký popis.

Letošní iPhony by měly dle všech dostupných informací mít také čtvercový výstupek na kamerky

iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max

Jména nových iPhonů potvrdily všechny ověřené zdroje. Můžeme se těšit na procesor Apple A13, vyšší výkon, matná skleněná záda a tři čočky fotoaparátu. K razantním designovým změnám ale patrně nedojde. iPhone 11 dostane dvě čočky fotoaparátu a zůstane u LCD obrazovky. Vyšší modely by mohly mít 18 W nabíječku v balení.

Apple Watch Series 5 nebo Apple Watch Series 4 speciální edice

O hodinkách tentokrát mnoho neuniklo. Každopádně víme, že Apple si zaregistroval pár nových modelů a ve watchOS 6 se nově objevily nahrávací obrazovky pro keramickou a titanovou verzi. Jestli však půjde o nové Series 5 nebo o nové materiály Series 4 se neví.

Apple TV

Obnovovací cyklus Apple TV se chýlí ke konci. Zdroje spekulují o dvou možných variantách: dražší a levnější. První jmenovaná by měla upevnit postavení Apple TV jako herní konzole a podpořit chystanou herní službu Apple Arcade. Měla by dostat procesor Apple A10X Fusion, který známe z iPadů Pro. Levnější Apple TV by pak měla hrát roli vstupní brány do ekosystému a podpořit zejména spuštění videostreamovací služby Apple TV+.

AirPods 3

Stále neutichají také spekulace o AirPods třetí generace. Měli bychom se dočkat zejména aktivního potlačení okolního hluku, což je funkce, kterou už konkurence i v tak malém provedení zvládá (Huawei Free Buds).

Ze seznamu jsme nakonec vyškrtli chystaný MacBook Pro 16“ anebo nové iPady Pro, jelikož se domníváme, že ty přijdou až na říjnové Keynote.

Apple dost možná zahájí prodej nového Macu Pro a patrně spustí i některou ze služeb Apple Arcade nebo Apple TV+.

A jaká očekávání máte vy?