Zvěsti potvrzeny. Apple zve média na Keynote 10. září

Zvěsti o Keynote se potvrdily. Apple rozesílá pozvánky vybraným médiím a hostům na Keynote, která se letos koná v úterý 10. září.

Jako ty předchozí bude se i nadcházející akce konat přímo v sídle Applu. Program začíná v 10:00 místního času, tedy 19:00 hodin středoevropského času. Pozvánka do Apple Parku nese motto „By innovation only.“ Budeme tedy zvědaví, jaké inovace si Apple přichystal.

Pozvánka Apple Keynote iOS 13 10. září 2019

V podstatě už víme, že přijdou opět tři modely iPhonů. Ponesou jména iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, jak potvrdily ověřené zdroje CoinX a Mark Gurman. Modely budou vycházet designem ze současných iPhonů. Šasi však bude matné a na zádech se objeví hned tři kamerky fotoaparátu patrně ve čtvercovém výstupku.

Nové iPhony by dále měly nabídnout rychlejší Face ID, nový koprocesor AMX v tandemu s procesorem Apple A13. Modely by však měly přijít o podporu 3D Touch a stále zůstat u konektoru Lightning.

Odhadovaná podoba iPhonů 11 Pro

A co Apple Watch Series 5 anebo MacBook Pro 16“?

Součástí zářijových Keynote bývají také Apple Watch. Letos se však žádné velké úniky nekonaly, a dokonce se spekuluje, že Apple odloží Series 5 na podzim. Přesto bychom se nějakých hodinek dočkat mohli, neboť watchOS 6 odhalily nové verze s keramickým a titanovým pouzdrem. Buď půjde přímo i Series 5 anebo doplnění řady Series 4.

Spíše nepravděpodobné je pak uvedení 16“ MacBooku Pro. Ten by měl sice už být ve výrobě, jeho oznámení je ale pravděpodobnější až v říjnu.

Ve dnech po Keynote se pak dočkáme nových operačních systémů iOS 13, watchOS 6, macOS 10.15 Catalina, iPadOS 13 a tvOS 13.