Služba Apple TV+ nabídne stahování pro off-line sledování. Současné streamování do více zařízení bude omezeno

Vývojáři našli nové kusy kódu v poslední betaverzi macOS Catalina. Ty doplňují včerejší informace o službě Apple TV+, která by měla dorazit už v listopadu s cenovkou 9,99 dolarů za měsíc.

Útržky kódu přináší odpovědi na otázky, které mnozí jistě měli. Apple nakonec dovolí stahovat obsah pro off-line sledování, ale samozřejmě s omezeními. Například pokus se pokusíte stáhnout stejný film na více zařízeních, vyobrazí se vám hlášení: „Abyste mohli stáhnout film Iron Man, smažte jej z jiného zařízení a zkuste to znovu“ (volný překlad).

Kromě limitu počtu zařízení, na která lze obsah k off-line sledování stáhnout, bude také limit celkového počtu stažení. Pokud se tedy k off-line sledování pokusíte stáhnout celou sérii oblíbeného seriálu, obdržíte zprávu „Dosáhli jste limitu stažení pro „The Morning Show“ Season 1 Episode 1“.

apple tv+

Omezení známe, ale přesné limity nikoli

Apple hodlá rovněž omezit počet zařízení, na které můžete současně streamovat obsah z Apple TV+ podobně, jako tomu je u Apple Music. Pokud překročíte limit povolených zařízení budete varováni „Abyste mohli streamovat tento film, přestaňte sledovat „Iron Man“ na jiném zařízení“.

Zatímco nalezená hlášení opět trochu poodkrývají sledování služby, přesné limity se nedozvíme. Budou proměnlivé v závislosti na typu předplatného, rodinném sdílení anebo počtu registrovaných zařízení do služby.

Zdroj: MacRumors