Siri bude schopná přehrávat písničky ze Spotify, pokud se obě firmy dohodnou

Apple a Spotify aktuálně kromě právního sporu také řeší možnost přehrávat písničky pomocí hlasových příkazů Siri. Zdá se, že ze všeho nakonec vytěží uživatel.

Situaci dost napomůže nový iOS 13 a změny v SiriKit API, které by měly umožnit službám třetích stran zadávat pokyny k přehrávání skladeb, podcastů, audioknih a dalšího obsahu.

Teoreticky by tak s iOS 13 mohli vývojáři Spotify zabudovat podporu Siri přímo do své aplikace. Uživatelé by pak mohli používat příkazy typu „Hey Siri, play Metallica from Spotify“. Písnička by se spustila z aplikace Spotify, namísto vyhledávání v Apple Music jako je to nyní.

Apple Music i nadále výchozí službou

I přes změny v SiriKit API zůstane Apple Music nadále výchozím přehrávačem hudby a streamovací službou. Pokud tedy zapomenete dodat ze které aplikace chcete hudbu přehrávat, vždy se zapne Apple Music.

Apple a Spotify se přou už od března, kdy Spotify podalo stížnost k Evropskému soudu. Švédská služba si stěžuje na nekalé obchodní praktiky. Dle ní Apple zvýhodňuje své služby v App Store. Dále požaduje 30 % příjmu z předplatného, což staví ostatní služby v nevýhodu. V neposlední řadě pak Spotify poukazuje na mnohá omezení, kterým musí služby třetích stran čelit, zatímco na služby Applu se nevztahují.

Zdroj: MacRumors