Intel uvedl Ice Lake procesory. Lepší grafický výkon anebo Wi-Fi 6 budou možná už na podzim v MacBoocích

Intel uvedl procesory Core desáté generace. Jejich kódové označení je Ice Lake, ale výkonu nabídnou mnoho a k tomu nové technologie navíc.

Nové procesory Intel Core desáté generace, které nesou označení Ice Lake, jsou vyrobeny pokročilým 10 nm procesem. Aktuálně představená řada je velmi vhodná pro lehké a tenké notebooky, tedy zejména ultrabooky. To nahrává další aktualizaci MacBooků Air a případně základním modelům MacBooků Pro 13“.

Intel se rovněž pochlubil integrací novinek. Čipy přímo v sobě řadič pro Thunderbolt 3, a také podporují nejnovější standard Wi-Fi 802.11ax často zkrácený jako Wi-Fi 6.

Intel Core nové generace Ice Lake

Vyšší výkon integrovaných grafik anebo podpora LPDDR4

Výrazně porostl i grafický výkon, a to téměř dvojnásobně. Nové integrované grafiky by měly lépe využít výhod plynoucích z výrobního procesu.

Dobrou zprávou pro Apple je konečně podpora LPDDR4, a to až o taktu 3733 MHz. MacBooky tak budou moci využít o řád rychlejší pamětí RAM, jelikož celou dobu musely setrvávat na starších LPDDR3.

Otázkou zůstává, jak rychle se řady U a Y nových procesorů Ice Lake dostanou k Applu. Firma hojně využívá právě tyto nízkonapěťové varianty pro jejich nízkou spotřebu. Možná se dočkáme už na podzim.

Zdroj: MacRumors